Bending Coating Tester NOVOTEST BEND ShG-2

Pinnoitteen taivutuslujuus-testeri NOVOTEST BEND ShG-2

490,00  (alv 24 % 607,60 )

Tuotetunnus (SKU): 4247-1

Kuvaus

NOVOTEST BEND ShG-2 voidaan mitata pinnoitusten joustavuutta ja taivutuslujuutta pyörittämällä testinäytteen sarjalle sylinterimäisiä sauvoja, joiden halkaisijat vaihtelevat 1 mm:stä 20 mm:iin.
Laite täyttää ISO 1519-73 -standardin vaatimukset, koskee pinnoitemateriaaleja ja määrittelee kalvon joustavuuden taivutuksessa.
Menetelmä perustuu siihen, että määritetään vähimmäishalkaisija taivutetulle sylinterimäiselle metallisauvalle, jonka ympärille maalatun metallilevyn pinnoite ei vaurioidu mekaanisesti tai irtoa yksikerroksisesta tai monikerroksisesta maalikalvosta (ISO 1519, DIN 53 152).

Laitteen käyttökohteet
Testaukseen suositellaan maalattua, tinattua levyä.
Tinan on oltava tasainen pinta ilman ilmaraoja, ruosteisia kohtia ja epäpuhtauksia.
Testinäytteet ovat suorakulmaisia levyjä, joiden pituus on 100–150 mm ja leveys 20–50 mm.

Levyt on valmistettu mustasta kiillotetusta tinatusta pellistä, jonka paksuus on 0,25–0,32 mm, tai alumiinilevyistä ja -nauhoista, joiden paksuus on 0,25–0,30 mm. Levyillä on yksikerroksinen tai monikerroksinen maalikalvo.
Maalin levittämismenetelmä, kalvon paksuus, kerrosten lukumäärä, kuivumis- ja altistusaika ennen testiä on määriteltävä testimateriaalin teknisissä tiedoissa ja dokumentaatiossa.
Ennen testausta näytteet pidetään olosuhteissa, jotka on määritelty testimateriaalin teknisissä tiedoissa ja dokumentaatiossa.
Kuivumisen kesto ja aste määritetään ISO 1519:n ja DIN 53 152:n mukaisesti.
Levylle levitetyn testatun maalikalvon paksuus voidaan mitata pinnoitemittarilla, esimerkiksi Coating Thickness Gauge NOVOTEST TP-1:llä.
Tinalevy (päällyspuoli ulospäin) asetetaan suurimman halkaisijan (20 mm) sauvalle, puristetaan tiukasti siihen ja taivutetaan tasaisesti 1–2 sekunnin ajan 180° kulmassa sauvaan nähden.
Tämän jälkeen taivutuskohtaa tarkastellaan suurennuslasilla, jossa on 4-kertainen suurennus, halkeamien ja irtoamisen varalta.
Jos vikoja ei ole, käyttäjän on jatkettava levyn taivuttamista, mutta joka kerta eri pa